Dit land is mijn land (e-book) Jan Hunin
E-book
ISBN 978-94-6310-430-2
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 10 apr. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

In de zomer van 2015 trekt een Bijbelse stroom vluchtelingen Europa binnen en belooft bondskanselier Merkel: ‘Wir schaffen das.’ Voor de ingang van een Hongaars vluchtelingenkamp beseft Jan Hunin al gauw dat er geen weg terug meer is: hij moet en zal de hele tocht maken. Hij laat zijn job als correspondent staan en met het bekende ‘This Land Is Your Land’ van de Amerikaanse troubadour Woody Guthrie in het achterhoofd trekt hij in het spoor van drie Syriërs richting Europa. Na wekenlange omzwervingen – boottochtje incluis – moet hij vaststellen dat Europa niet voor iedereen het Beloofde Land is. Wat volgt, zijn nog meer omzwervingen, tot hij uiteindelijk weer in het Midden-Oosten aanbelandt. En zo werd wat een succesverhaal had moeten worden een tragikomedie over het bestaan zelf: hoe het leven ons steeds weer te grazen neemt.

 

Dit land is mijn land is een overdonderend portret van een continent in beweging. Hunin velt geen oordeel, maar vertelt met een flinke dosis relativisme, zin voor paradoxen en een bijzondere aandacht voor de menselijke zwakheden, die het leven net zo mooi maken.

Over de auteur

Over de auteur

Jan Hunin (1968) is een Belgische historicus en reporter, die al bijna een kwarteeuw in Polen woont. Hij werkte als correspondent voor De Standaard, Het Parool en de Volkskrant. In 2014 versloeg hij de oorlog in Oekraïne en een jaar later de vluchtelingencrisis. In 1999 verscheen zijn biografie van de Belgische staatsman Camille Huysmans: Het enfant terrible.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jan Hunin
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-430-2
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's320
Publicatiedatum10 apr. 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling