Drug van de duivel Teun Voeten
Paperback
ISBN 978-94-6401-550-8
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 6 sep. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Methamfetamine, kortweg crystal meth, is een van de meest verslavende drugs ter wereld. Zware gebruikers richten zichzelf in een paar maanden te gronde. Oorspronkelijk werd de drug door de nazi’s aan hun troepen gegeven om de blitzkrieg uit te vechten. Nu heeft crystal meth de hele wereld veroverd en wordt het gebruikt op seksfeesten in Amsterdam en Antwerpen, door voormalige hippies in Praag, door de onderklasse in de sloppenwijken van Harare, Kaapstad en Peshawar, door vrachtwagenchauffeurs in Thailand en arbeiders in de sweatshops in Bangladesh. De grootste productiecentra liggen in Mexico en Myanmar. Maar de laatste jaren wordt het ene na het andere lab opgerold in de grensstreek van België en Nederland.

Onderzoeker Teun Voeten trok twee jaar de wijde wereld in om alle kanten van deze duivelse drug te onderzoeken. Hij onderzocht niet alleen de wonderbaarlijke geschiedenis en de farmacologische werking, hij sprak ook met dakloze verslaafden in Tijuana en Los Angeles, kartels in Mexico, met internationale drugsexperts in Bangkok en Kabul, de originele koks van crystal meth in Praag, uitgebluste deelnemers van homo-orgieën in Amsterdam, speeddealers in Tilburg en de wereldberuchte underground chemist Uncle Fester in Wisconsin. Voeten sprak ook met talloze autoriteiten, rechters en hulpverleners die met man en macht proberen de meth-epidemie te stoppen.

Dit boek is een sterke analyse maar vooral een krachtige waarschuwing. Met een combinatie van gedegen onderzoeksjournalistiek, gedurfd veldwerk en kleurrijke sfeerschetsen tekent Teun Voeten een zeer gedetailleerd maar vooral verontrustend beeld van een drug die aan een razendsnelle internationale opmars bezig is.

Over de auteur

Over de auteur

Teun Voeten is al bijna dertig jaar oorlogsfotograaf en coverde wereldwijd tientallen conflicten. Hij schreef boeken over de ondergrondse daklozen in New York, de oorlog in Sierra Leone, maakte een fotoboek over de drugsoorlog in Mexico en een documentaire over de vluchtelingenproblematiek in Calais. Hij promoveerde in 2018 in Leiden op het Mexicaanse drugsgeweld. In 2020 verscheen zijn boek Drugs. Antwerpen in de greep van de Nederlandse syndicaten.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Teun Voeten
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-550-8
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's256
Geplande publicatiedatum6 sep. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies