Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data (e-book)

Barbara De Munnynck Met illustraties van Isabelle Geeraerts
E-book
ISBN 978-94-6310-790-7
Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data (e-book) Barbara De Munnynck Met illustraties van Isabelle Geeraerts
E-book
ISBN 978-94-6310-790-7
€ 12,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 23 feb. 2024

- +
OF
Korte inhoud

Details

Waarom verstopte Cleopatra zich in een tapijt en zat Alexander de Grote in een tentje te huilen? Hoe belandde Marco Polo in de gevangenis en Jeanne d’Arc op de brandstapel? Waarin verschilt de Chinese Muur van de Berlijnse?

Deze wereldgeschiedenis is geen suf lijstje met belangrijke data. Het is een schatkist vol sterke verhalen.

Stroop je mouwen op, grabbel een jaartal uit dit boek en laat je verrassen. Je weet misschien wat er gebeurde in 1492 of 1789. Maar wie maakte er in 1633 de allermoeilijkste beslissing van z’n leven? Reis mee van de hangende tuinen van Babylon naar de tempels van Angkor Wat en van de donkere tijd van de kruistochten naar de eeuw van de Verlichting. Onderweg ontmoet je bekende figuren zoals Julius Caesar of Napoleon en maak je kennis met fascinerende types als Ana Nzinga en Manuele Sáenz. Het avontuur begint zodra Lucy op twee benen leert lopen en eindigt wanneer Greta Thunberg het woord neemt op de klimaattop.

Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data is méér dan een historisch weetjesboek. Barbara De Munnynck vertelt echte verhalen – met een prikkelend begin en een heldere pointe. Isabelle Geeraerts verbindt ze tot een vrolijk geheel met paginagrote, knallende illustraties.

Over de auteur

Over de auteur

Barbara De Munnynck is journalist. Ze was eindredactrice bij ELLE en maakt deel uit van literair collectief This Is How We Read. Ze houdt van grappige teksten die de lezer ook iets bijbrengen. Voor deze wereldgeschiedenis had ze thuis in Bonheiden een streng, driekoppig testpubliek: haar dochters.


Isabelle Geeraerts is grafisch ontwerper en illustrator met een voorliefde voor kinderboeken. Daar zitten haar twee dochters misschien voor iets tussen? Ze gebruikt het liefst veel kleur en humor in haar werk. Als ze de wereld maar mooier kan maken.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Barbara De Munnynck
IllustratorIsabelle Geeraerts
ISBN978-94-6310-790-7
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's288
Publicatiedatum23 feb. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling