Eén tegen allen Jan De Man
Paperback
ISBN 978-94-6401-906-3
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 15 nov. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Wat primeert: recht of rechtvaardigheid? En kunnen de twee wel samen bestaan? Hoeveel invloed hebben de media intussen op het verloop van processen en is trial by media meer dan alleen een negatief gevoel bij sommige advocaten? Hoe verdedig je de of het onverdedigbare? En waar moet het naartoe met onze rechtsstaat?

Het zijn slechts enkele van de vragen waarop Jan De Man in dit boek een persoonlijk antwoord geeft. Meester De Man zocht in zijn carrière van bijna vijftig jaar zelden de media op, maar heeft inmiddels wel honderd assisenzaken op de teller staan. Daarmee zit hij in Vlaanderen op het niveau van de toppleiters. In dit boek geeft hij voor het eerst uitgebreid zijn visie op de gang van zaken in zijn beroep. Een visie op het verleden en het heden, maar ook op de toekomst.

We leren de mens achter de topadvocaat kennen, een man die van in zijn prille jeugd gefascineerd is door de figuur van John F. Kennedy, die de absolute onafhankelijkheid van advocaten koestert en die heilig gelooft in het principe dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen wordt. Daarvoor wil hij tot de laatste snik strijden in de rechtszaal. Desnoods één tegen allen.

Over de auteur

Over de auteur

Jan De Man is licentiaat rechten en criminologie. Sinds oktober 1975 is hij advocaat aan de balie van de provincie Antwerpen. Daarnaast is hij voorzitter van de vakgroep strafrecht en docent straf- en procesrecht aan de stageschool van diezelfde balie. In september 2021 werd hij lid van de raad van de Orde der Advocaten van de balie van de provincie Antwerpen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jan De Man
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-906-3
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum15 nov. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies