Een verzwegen leven

Kristof Bohez, Eva Kamanda
Paperback
ISBN 978-94-6434-115-7
Een verzwegen leven Kristof Bohez, Eva Kamanda
Paperback
ISBN 978-94-6434-115-7
€ 24,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 3 jul. 2024

- +
OF
Korte inhoud

Details

Het begint met de huwelijksfoto van haar overgrootouders. Etterbeek, 1942. Hij stelt vragen, zij gaat eindelijk op zoek naar antwoorden. De tijd is er rijp voor. Samen belanden Eva en Kristof op een rollercoaster van revelaties die meer dan drie jaar zal duren.

Wie was François Kamanda en hoe belandde hij hier? Wat doet zijn portret in het AfricaMuseum? Wat deed hij op twéé Wereldtentoonstellingen op de Heizel? Waarom kent niemand in Eva’s familie dit verhaal? En wat had François te maken met het verzet tegen de Duitse bezetter? De zoektocht legt een stuk onvertelde Belgische geschiedenis bloot.

Guy Vanthemsche, emeritus professor hedendaagse geschiedenis VUB:
"Een meeslepende en ontroerende zoektocht. Familiegeschiedenis en grote geschiedenis gaan naadloos in elkaar over."

Idesbald Goddeeris, hoogleraar migratie- en koloniale geschiedenis KUL: “Dit onderzoek komt net op tijd om de vroege aanwezigheid van Congolezen in België te reconstrueren aan de hand van wegvallende eersterangsbronnen. Het microperspectief van François Kamanda maakt het prachtig geschreven boek nog aantrekkelijker.”

Over de auteurs

Over de auteurs

Eva Kamanda (1991) is actrice en presentatrice. Ze werd geboren in Brussel, de stad waar haar Congolese overgrootvader zich begin twintigste eeuw als nieuwkomer vestigde.


Kristof Bohez (1983) werd in 2005 schrijvend journalist, vooral voor Het Nieuwsblad. Nadat hij Eva leerde kennen, trok hij naar Brussel, de stad waar de gevels geschiedenis zweten.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Eva Kamanda, Kristof Bohez
IllustratorNee
ISBN978-94-6434-115-7
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's302
Publicatiedatum3 jul. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling