- Korte inhoud
Details
Als je als zorgverlener in een (para)medische setting met kinderen werkt, kom je onvermijdelijk emoties tegen in je praktijk. Of je nu als verpleegkundige, arts, kinesist, logopedist, tandarts… aan de slag bent, emoties horen erbij. Er wordt onrechtstreeks dus verwacht dat je kunt omgaan met de grote gevoelens (van angst, boosheid, overspoeling…) van kinderen en hun ouders. Nochtans is er tot op heden, zowel in de opleidingen als op het werkveld, weinig aandacht voor het belang van emotieregulatie. Ook is er tot op de dag van vandaag weinig toegankelijke literatuur die dat onderwerp op een duidelijke en toegepaste manier kan uitleggen en emotieregulerende strategieën kan aanleren aan zorgverleners. Met dit boek willen Anky De Frangh (klinisch psychologe) en Eva Van Ginderdeuren (kinderarts) daar verandering in brengen.
Hoe reguleer je als zorgverlener kinderen en ouders? Hoe blijf je als zorgverlener zelf gereguleerd? En waarom is dat zo belangrijk? In dit boek ontdek je naast heel wat theoretische inzichten over emotieregulatie vooral een heleboel praktische handvatten en oefeningen om hier meteen mee aan de slag te gaan.
Aan de hand van concrete voorbeelden die uit het leven gegrepen zijn, wordt de theorie vertaald naar de dagelijkse praktijk.
- Over de auteurs
Over de auteurs
- Details
Extra informatie
Auteur(s) Anky De Frangh, Eva Van Ginderdeuren Illustrator Nee ISBN 978-94-6234-929-2 Cover type Paperback Formaat 170 x 230 Aantal pagina's 200 Geplande publicatiedatum 20 nov. 2025