Goed ziek (e-book) Ri De Ridder
E-book
ISBN 978-94-6383-119-2
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 22 nov. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

In België zijn we vaak best positief over onze gezondheidszorg – tot we ernstig ziek worden. Tijd voor een wake-upcall! Ons systeem levert niet genoeg waarde voor zijn geld, is weinig menselijk en te zeer gestuurd door belangen in de medische wereld, de farma en de politiek. Onze gezondheidszorg heeft meer baat bij zieke mensen dan bij gezonde, wat leidt tot onnodige procedures, overmedicalisering en de verspilling van middelen.

In Goed ziek vertelt Ri De Ridder waarom we in een sukkelstraatje zitten en hoe we eruit raken. De Ridder houdt een warm pleidooi voor buurtzorg, bundeling van de financiering op streekniveau en een verregaande integratie van welzijn en gezondheid tussen sectoren. Zo kunnen we werken aan een systeem waarin we op een goede manier ziek kunnen zijn, een systeem dat ons gezonder en gelukkiger maakt, dat minder druk zet op de zorgverleners, dat niemand uitsluit en bovendien niet meer kost.
Over de auteur

Over de auteur

RI DE RIDDER lag aan de basis van de wijkgezondheidscentra en van de forfaitaire betaling, stond 12 jaar aan het hoofd van de Dienst geneeskundige verzorging in het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) en is vandaag voorzitter van Dokters van de Wereld.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Ri De Ridder
IllustratorNee
ISBN978-94-6383-119-2
Cover typeE-book
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's280
Publicatiedatum22 nov. 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling