HEIZEL 1985 Geert Clerbout
Paperback
ISBN 978-94-6401-561-4
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 16 sep. 2022

- +
OF
Korte inhoud

Details

Op woensdagavond 29 mei 1985 betwistten Liverpool en Juventus de finale van de Beker der Landskampioenen in het Brusselse Heizelstadion. Ongeveer een uur voor de wedstrijd ontstaat er tumult op de staantribunes, waarna er paniek uitbreekt in Blok Z. Duizenden mensen vertrappelen elkaar in een poging om uit het vak te geraken. Het resultaat is dramatisch: 36 supporters – voornamelijk Italianen – sterven ter plekke. Nog eens drie zullen later overlijden, en meer dan 450 gewonden worden verzorgd. Ondanks het drama wordt de wedstrijd toch gespeeld. Juventus wint voor het eerst Europacup I, maar in de hoofden van vele supporters kleeft er bloed aan de beker.

Bijna veertig jaar na datum vertellen verschillende ooggetuigen hoe zij die avond hebben beleefd: rijkswachters, journalisten, spelers, supporters en slachtoffers. Allen geven ze hun relaas van de zwartste dag uit de Belgische voetbalgeschiedenis.

Over de auteur

Over de auteur


Geert Clerbout is voetballiefhebber, historicus en eindredacteur bij VRT. Hij werkte mee aan de Kinderen van-reeksen op Canvas en schreef al verschillende boeken, waaronder Publiek geheim, En nu zullen ze boeten en Oorlog aan de Dijle.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Geert Clerbout
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-561-4
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's232
Publicatiedatum16 sep. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling