Het belaste land (e-book) Victor Dauginet
E-book
ISBN 978-94-6383-068-3
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 29 apr. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

Het Belgische belastingsysteem is een van de ingewikkeldste en duurste ter wereld. Geen wonder dat ontsnappen aan de fiscus al snel een nationale sport werd, die ook over de grens in Luxemburg en in andere belastingparadijzen met veel enthousiasme werd beoefend. Couponnetjestreinen, btw-carrousels, ingenieuze witwaspraktijken en als fiscale optimalisatie vermomde belastingfraude… De Belg blijkt zeer inventief wanneer hij de schatkist te slim af wil zijn. Om die mazen in het net te dichten, bedacht de politiek talloze lapmiddelen, die hun doel al te vaak voorbijschoten en de belastingdruk op de verkeerde schouders terecht deed komen.

Topjurist Victor Dauginet, fervent voorvechter van fiscale amnestie, begon zijn carrière als btw-ambtenaar en beëindigde die als fiscaal advocaat. Vanuit die bevoorrechte positie maakte hij het kat-en-muisspel tussen de fiscus en de belastingplichtige dagelijks mee. In Het belaste land vertelt hij hoe onze belastingen ontstonden, evolueerden en gaandeweg ontspoorden. Zijn verhaal is gelardeerd met pijnlijke maar ook vaak grappige anekdotes uit zijn meer dan veertig jaar ervaring als topfiscalist.

Over de auteur

Over de auteur

VICTOR DAUGINET was zeventien jaar verbonden aan het ministerie van Financiën, waarvan de laatste drie jaar aan de Bijzondere Belastinginspectie, en draagt de eretitel van zijn ambt. Daarna ontpopte hij zich tot een vooraanstaand fiscaal advocaat. Hij is een observator met een rationele, kritische visie die hij combineert met een voorliefde voor literatuur.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Victor Dauginet
IllustratorNee
ISBN978-94-6383-068-3
Cover typeE-book
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's240
Publicatiedatum29 apr. 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling