Het gewicht van vlees e-book Johan Albrecht
E-book
ISBN 978-94-6337-026-4
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 28 okt. 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Je cholesterol is te hoog en je overweegt best cholesterolverlagers. Voeding heeft amper een invloed op je cholesterolwaarden.’ Die raad van zijn huisarts werd voor Johan Albrecht het begin van een intrigerende zoektocht naar wetenschappelijk correcte informatie over voeding en gezondheid. Uiteindelijk deed een voedingspatroon op basis van groenten, fruit, volwaardige granen en zonder dierlijke producten zijn cholesterol zonder medicatie spectaculair dalen.

Johan Albrecht toont hoe de juiste voedingskeuzes kunnen helpen in de strijd tegen een hoge bloeddruk, een hoge cholesterol, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, overgewicht en bepaalde kankerrisico’s. Bovendien heeft kiezen voor minder of geen dierlijke producten ook belangrijke ecologische en economische voordelen. De productie van vlees  heeft eenzelfde CO2-impact als het verkeer en de planeet kan een globalisering van ons Westerse dieet met veel dierlijke producten absoluut niet aan. Tegelijkertijd zorgt de opmars van dure chronische aandoeningen voor budgettaire uitdagingen en is een ambitieuzer preventiebeleid inzake voeding nodig.

In Het gewicht van vlees deelt Johan Albrecht zijn eigen zoektocht met de lezer. Op een toegankelijke manier maakt hij duidelijk waarom de noodzakelijke voedingstransitie het meest rendabele project van de 21ste eeuw kan worden. Het geheel wordt op smaak gebracht met talloze praktische tips en tricks zodat de lezer aan de slag kan. Elke plantaardige maaltijd versterkt immers je gezondheid, spaart de planeet en helpt dure gezondheidsuitgaven te vermijden.  

Biotekst: Johan Albrecht is professor aan de Faculteit Economie & Bedrijfskunde van de Universiteit Gent en senior fellow aan het Itinera Institute. Hij is de auteur van vijf boeken en meer dan 40 internationale publicaties. Daarnaast is hij een gepassioneerd fietser met een ruime interesse in voeding en gezondheid.

 

Details

Extra informatie

Auteur(s)Johan Albrecht
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-026-4
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum28 okt. 2016
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling