Het had waar kunnen zijn (e-book) Tim Verheyden
E-book
ISBN 978-94-6401-659-8
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 1 jun. 2022

- +
OF
Korte inhoud

Details

De term fake news is sinds Donald Trump niet meer weg te denken. Maar onze maatschappij kampt met een veel complexer probleem dan nepnieuws: desinformatie. In de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn we allemaal getuige van wat het ultieme doel is van desinformatie: chaos en conflict. Informatie wordt als wapen gebruikt om mensen in de war te brengen en de wereld te verdelen.

Feiten doen er al langer niet meer toe en de waarde van de waarheid bevindt zich op een all-time low. Desinformatie speelt zich niet alleen meer af aan de andere kant van de wereld. Ze heeft – zeker sinds de coronacrisis – ook een grote impact in onze maatschappij en ons dagelijkse leven.

In Het had waar kunnen zijn schetst VRT-journalist Tim Verheyden de invloed die nepnieuws en andere vormen van desinformatie op ons hebben en formuleert hij oplossingen om ermee om te gaan.

Over de auteur

Over de auteur

Tim Verheyden is journalist en reportagemaker bij VRT NWS en Canvas. Hij vertelt verhalen over de impact van technologie en sociale media op ons en onze maatschappij.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Tim Verheyden
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-659-8
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's272
Publicatiedatum1 jun. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling