Het sportbrein (e-book)

Eva Maenhout, Kris Perquy
E-book
ISBN 978-94-6131-924-1
Het sportbrein (e-book) Eva Maenhout, Kris Perquy
E-book
ISBN 978-94-6131-924-1
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 6 mei 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

Topsport is een complex samenspel van techniek, fysiek, tactiek én de juiste mentale ingesteldheid. Dat laatste aspect wordt helaas vaak miskend, hoewel het kan beslissen over winst of verlies. Veel atleten, hun coaches en sportcommentatoren raken vaak niet verder dan enkele vage dooddoeners: ‘Never change a winning team.’ ‘We moeten de hele wedstrijd 100 procent gefocust zijn.’ ‘Zij is haar zwarte beest.’ De sportwereld grossiert in clichés. Maar kloppen ze ook?

Mental coaches Kris Perquy en Eva Maenhout fileren enkele belangrijke mythes uit de sportpsychologie en geven hun visie op het meest onderschatte onderdeel van topsport. Het sportbrein geeft in heldere taal een inzicht in het brein van de sporter. Kun je trainen op  penalty’s? Schuilt er waarheid in de wonderformule van de trainerswissel? Hoe zorg je voor een optimale focus? En waarom mag een team niet te veel vedetten tellen?

Over de auteurs

Over de auteurs

EVA MAENHOUT en KRIS PERQUY zijn sportpsychologen. In hun gezamenlijke praktijk helpen zij al meer dan tien jaar topsporters, trainers en clubs mentaal sterker te maken. Niet alleen in moeilijke momenten, maar ook wanneer het goed gaat.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Eva Maenhout, Kris Perquy
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-924-1
Cover typeE-book
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's224
Publicatiedatum6 mei 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies