Het verschil maken in de klas

Debbie Van Luchem
Paperback
ISBN 978-94-6310-636-8
Het verschil maken in de klas Debbie Van Luchem
Paperback
ISBN 978-94-6310-636-8
€ 27,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 16 mei 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Als schoolteams en zorgprofessionals breken we ons het hoofd over hoe we het best omgaan met superdiverse klasgroepen. Hoe kunnen we voldoende aandacht geven aan diversiteit? Hoe houden we het overzicht over alle zorgen, noden en behoeften en kunnen we tegelijk elke leerling laten groeien? Hoe kunnen we zorg blijven dragen voor onze leerlingen en onszelf, voorbij de berg administratie en verplichtingen?

Gelukkig is het antwoord eenvoudiger dan het vraagstuk en hebben we ieder al de nodige bouwstenen in ons  arsenaal om een stevige basis te leggen. Tijd om te gaan bouwen dus.

In dit boek brengt Debbie Van Luchem zeven bouwstenen samen waarmee we deze uitdagingen veerkrachtig aankunnen. Ze onderbouwt kort elke bouwsteen, ruimt enkele misvattingen uit de weg en geeft tools om met mildheid  te leren reflecteren. Daarna lijst ze per hoofdstuk een berg aan praktische tips en tricks op voor zowel leraren en zorgverleners maar evengoed voor directies en beleidsteams in het basisonderwijs. Ten slotte geeft ze leestips mee voor wie zich wil verdiepen. Samen verleggen we één steen per keer.

Over de auteur

Over de auteur

Debbie Van Luchem coördineert en coacht multidisciplinaire teams in een leersteuncentrum. Daarnaast geeft ze opleidingen en vormingen. Als ergotherapeut en Master of Education in Diversity zet ze in op het bouwen van bruggen tussen betekenisvol leren, individuele noden en de schoolcontext.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Debbie Van Luchem
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-636-8
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum16 mei 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies