Hoe solidariteit werkt Frank Vandenbroucke
Paperback
ISBN 978-94-6310-581-1
€ 27,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 2 sep. 2025

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Moeten Europese landen die getroffen zijn door grote werkloosheid steun krijgen van de Europese Unie? Of moeten de nationale regeringen bij een crisis op de eerste plaats zelf orde op zaken stellen? Wat kan Europese solidariteit betekenen? Zal de hervorming van de Nederlandse pensioenen zorgen voor meer zekerheid? Waarom is er bij kinderen meer armoede in België dan in Nederland? Hoe moeten de Belgische pensioenen hervormd worden? Waarom niet kiezen voor de radicale eenvoud van het basisinkomen? Heeft een ingewikkeld land als België een toekomst? Kunnen België en Nederland iets van elkaar leren? Welke rol kunnen ze spelen in het Europese sociale debat?

Frank Vandenbroucke brengt deze actuele kwesties scherp in beeld: steeds gaat het om de vraag waartoe solidariteit dient en hoe solidariteit best georganiseerd wordt. Dit boek nodigt uit om daarover helder en zorgvuldig na te denken. De auteur is uniek geplaatst als gids: Frank Vandenbroucke combineert grondig wetenschappelijk inzicht met jarenlange beleidservaring in België en kennis van het Nederlandse sociale debat.

Over de auteur

Over de auteur


Frank Vandenbroucke is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, gespecialiseerd in sociaal beleid en de impact van de Europese Unie op het sociale beleid.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Frank Vandenbroucke
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-581-1
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's220
Geplande publicatiedatum2 sep. 2025
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling