Hoe word je een wielerfan (en blijf je er een)? (e-book)

Matthias Vangenechten
E-book
ISBN 978-94-6310-461-6
Hoe word je een wielerfan (en blijf je er een)? (e-book) Matthias Vangenechten
E-book
ISBN 978-94-6310-461-6
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 21 mei 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

Er gebeurt nooit wat, Belgen winnen de laatste tijd zelden grote wedstrijden, nog gezwegen over het altijd op de loer liggende dopingspook. Dus ja, waarom nog naar wielrennen kijken anno 2019?

 

Ook Matthias Vangenechten kent de excuses om wielrennen maar niks te vinden. In een schalkse stijl betoogt hij dat niet het wielrennen maar de wielerbeleving in crisis is. Gelukkig voelt hij zich niet te verheven om de lezer een alternatieve zienswijze aan te reiken. Het gaat wellicht wat ver om te zeggen dat hij de wielerbeleving heruitvindt, hoewel. Het hemeltergende chauvinisme, de kwalijke spektakelzucht, de oppervlakkige personencultus, de valse heroïek, er zullen heilige huisjes sneuvelen. Omdat het niet anders gaat. Niet met weerbarstigheid als beoogd doel, maar uit algehele noodzaak. Opdat u aan het eind van dit werkje de kunst van het kijken naar wielrennen volmaakt beheerst.
Over de auteur

Over de auteur

Matthias Vangenechten (1992) is in de eerste en de laatste plaats wielerliefhebber. Hij werd groot met Lance Armstrong, Marco Pantani, Frank Vandenbroucke, Johan Museeuw, Riccardo Riccò, Jan Ullrich en Richard Virenque. Je kunt niet zeggen dat hem dat niet heeft beïnvloed. Hij tweet als @vremdetweet, houdt de satirische blog The Vremde Mirror en schrijft ook voor de Nederlandse wielerblog Het is Koers.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Matthias Vangenechten
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-461-6
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's224
Publicatiedatum21 mei 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling