Hoop is nooit stil Joris Tielens
Paperback
ISBN 978-94-6401-467-9
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 22 mrt. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Sinds de agrarische revolutie leven mensen in angst. Angst voor vreemdelingen, angst voor leiders, angst voor andersgelovigen, angst voor goden. Maar wat als we die angst overwinnen, de vreemde in onszelf erkennen en zo werken aan een rechtvaardige samenleving? Dit boek is een leidraad voor iedereen die zoekt en bereid is te vinden. Voor studenten religie, zingeving en levensbeschouwing, voor veertigers die twijfelen en voor tieners die zeker van hun stuk denken te zijn. Voorkennis is niet nodig, enkel de moed om in een spiegel te kijken.

Deze inleiding op cultuur en levensbeschouwing toont aan dat iedereen een mens-, wereld- en godsbeeld heeft dat een leven lang beïnvloed wordt. En dat al zo lang als de menselijke soort op deze aarde rondloopt. De verhouding tussen geloof en wetenschap, racisme, LGTBQ+, de positie van de vrouw... Via thema’s die historisch en hedendaags worden benaderd, reikt het boek vijf uitdagingen aan om angst te overwinnen. Vijf aandachtspunten die leiden tot een meer rechtvaardige samenleving en helpen om als mens opnieuw hoop te koesteren. Want hoop mag nooit de mond gesnoerd worden.

Over de auteur

Over de auteur

Joris Tielens is sociaal agoog, godsdienstwetenschapper en werkt als leerkracht godsdienst en docent Cultuur en levensbeschouwing (RZL) aan Karel de Grote Hogeschool. Hij gidst zowel in het klaslokaal als daarbuiten.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Joris Tielens
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-467-9
Cover typePaperback
Formaat17 x 24
Aantal pagina's240
Geplande publicatiedatum22 mrt. 2022

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies