Israël - Palestina e-book

Brigitte Herremans, Ludo Abicht
E-book
ISBN 978-94-6337-041-7
Israël - Palestina e-book Brigitte Herremans, Ludo Abicht
E-book
ISBN 978-94-6337-041-7
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 21 okt. 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Het Israëlisch-Palestijns conflict is als nieuwsonderwerp enigszins op de achtergrond geraakt. De situatie zit sinds 2000 muurvast. Veel mensen die het conflict volgen hebben de hoop op een tweestatenoplossing - een onafhankelijke Palestijnse staat naast de staat Israël - opgegeven. Ze lijken zich neer te leggen bij een éénstaatrealiteit' waarbij Israël de Palestijnen echter geen gelijke rechten geeft.

In dit boek keren Brigitte Herremans en Ludo Abicht aan de hand van een historisch overzicht terug naar de essentie van het conflict. In de grond draait het om land en basisrechten: Israël heeft een eigen staat, en het verhindert de oprichting van een Palestijnse staat. Palestijnse en Israëlische mensenrechtenactivisten en academici illustreren hoe Israël ongehinderd de nederzettingenbouw opdrijft en de Palestijnse maatschappij systematisch verwoest.

Toch is vrede in Israël en Palestina geen onmogelijke wensdroom, betogen de auteurs. Ze is wel enkel mogelijk als beleidsmakers zich kritischer opstellen en moedige standpunten over het conflict innemen.  Die kritische houding baseert zich op feiten eerder dan op emoties en moet het onrecht aan beide kanten benoemen en herstellen  Want een rechtvaardige oplossing van het conflict blijft essentieel: voor Palestijnen en Israëli's én voor de bevordering van de stabiliteit in het Midden-Oosten.

Brigitte Herremans is arabiste en medewerker Midden-Oosten bij Broederlijk Delen.

Ludo Abicht is filosoof, auteur en gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Brigitte Herremans, Ludo Abicht
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-041-7
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum21 okt. 2016
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling