Je geld of je leven in de gezondheidszorg (e-book) Lieven Annemans
E-book
ISBN 978-94-6131-506-9
€ 6,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 9 aug. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

Wouter valt dood tijdens een loopwedstrijd. Als hij was gescreend op hartziektes, dan had hij misschien nog geleefd. Maar alle volwassen mannen screenen zou de staat tientallen miljoenen euro’s kosten.

De kleine Celine heeft een ongeneeslijke, zeldzame ziekte. Haar behandeling kost 300.000 euro per jaar en terugbetaling hangt af van de handtekening van de minister. Wat zal die beslissen, en waarom?

Mariette moet geopereerd worden aan haar heup en heeft veel pijn. Haar chirurg wil haar gerust voorrang geven, maar vraagt in ruil 2000 euro. Cash, in een enveloppe.

En Greg is te dik. Zijn dokter zegt dat hij nog iets mag bijkomen, want dan komt Greg in aanmerking voor een ‘maagverkleining’. Terugbetaald door de ziekteverzekering.

Aan de hand van waargebeurde verhalen toont Lieven Annemans hoe geld (of het gebrek eraan) onze gezondheid bepaalt. Tegelijk humorvol en ernstig gidst hij ons voorbij moeilijke keuzes, stelt hij ongelijke kansen en vreemde praktijken in onze gezondheidszorg aan de kaak én wapent hij de lezer om zelf ook zijn stem te laten horen.

Over de auteur

Over de auteur

Lieven Annemans (1964) is hoogleraar in de Gezondheidseconomie aan de Ugent en de VUB. Hij heeft al verschillende boeken op zijn conto staan, en is bovendien een veelgevraagd spreker in de media.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Lieven Annemans
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-506-9
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum9 aug. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling