Je kop tegen je lijf Jens Van Lier
Paperback
ISBN 978-94-6383-241-0
€ 22,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 15 mrt. 2021

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Je kop tegen je lijf duikt in de kop van het peloton. Letterlijk dan. Want om een koers te winnen, moeten niet alleen de benen, maar ook ‘het kopke’ fris zijn. Maar hoe kan je je optimaal mentaal voorbereiden op een wedstrijd? Je ontdekt het in dit boek!

Jens Van Lier neemt ons mee in de wondere wereld van de sportpsychologie. Aan de hand van talrijke voorbeelden en studies vertelt hij hoe mentale training je fietsprestaties kunnen verbeteren. Want het is overduidelijk: met aangeboren talent en fysieke kracht alleen haal je het niet.

Dit boek biedt wetenschappelijke antwoorden op vragen zoals: moet Chris Froome misschien op datadieet? Waarom deed Remco Evenepoel er goed aan om alleen maar naar zijn wattages te kijken tijdens het EK tijdrijden? Waarom lach je het best op de fiets, ook al ben je figuurlijk op je tanden aan het bijten? En is een massage of ijsbad na een wedstrijd nu zinvol of niet?

Over de auteur

Over de auteur

Jens Van Lier is doctor in de Psychologie. Hij werkt bij VRT, waar hij onderzoek voert naar innovatie in de sportmedia. Daarnaast is hij een recreatief en gepassioneerd fietser die zowel geniet van de kasseiwegen van Vlaanderens Mooiste als van de smeltende asfaltwegen van de Tour Down Under.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jens Van Lier
IllustratorNee
ISBN978-94-6383-241-0
Cover typePaperback
Formaat14 x 21,5
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum15 mrt. 2021
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2020 - Pelckmans uitgevers - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies