Joden en moslims aan zet Joachim Yeshaya
Paperback
ISBN 978-94-6337-416-3
€ 27,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 27 jan. 2023

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Ondanks vele culturele en theologische overeenkomsten en frequente sociale interactie tussen beide groepen, overheerst een eenzijdig negatief, ongenuanceerd en gepolariseerd beeld van de relaties tussen joden en moslims. Joden en moslims aan zet beoogt deze negatieve beeldvorming, die doorlopend gevoed en versterkt wordt door het Israëlisch-Palestijnse conflict, te doorbreken. Met name in de Lage Landen, waar omvangrijke groepen joden en moslims als religieuze minderheden leven.

Enerzijds schetst dit boek de contouren van de diverse historische en geografische contexten waarbinnen de joods-islamitische relaties gesitueerd kunnen worden: van de gewelddadige confrontatie tussen de joden in en rond Medina en de profeet Mohammed over de zogeheten Gouden Eeuwen in Andalusië tot de explosieve situatie in het Midden-Oosten vandaag. Anderzijds wordt er dieper ingegaan op de complexe interactie tussen de islam en het jodendom, die onder meer tot uiting komt in de houding van de Koran ten opzichte van joden, de wederzijdse beïnvloeding van teksten en tradities, en parallellen en verschillen op het vlak van de praktijk van het religieuze leven en de positie van de vrouw en de LGBTQIA+-gemeenschap.

Over de auteur

Over de auteur


Joachim Yeshaya doceert in Leuven en Antwerpen vakken over Hebreeuwse literatuur, jodendom en joods-islamitische relaties. Hij studeerde in Gent en Londen, behaalde zijn doctoraat in Groningen en werkte eerder in Bochum, Frankfurt en Gent.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Joachim Yeshaya
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-416-3
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's180
Geplande publicatiedatum27 jan. 2023
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies