Kinderen van de Holocaust (e-book)

Piet Boncquet
E-book
ISBN 978-94-6310-492-0
Kinderen van de Holocaust (e-book) Piet Boncquet
E-book
ISBN 978-94-6310-492-0
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 7 mei 2020

- +
OF
Korte inhoud

Details

De Holocaust maakte in België tienduizenden slachtoffers. Voor Joden die het overleefden, zou de oorlog nooit voorbij zijn. Immens was vaak het verlies dat ze een plaats moesten geven. Hun kinderen kregen een loodzware erfenis te verwerken. Ze moesten ook hun weg zoeken in een samenleving die pas met jaren vertraging de volle waarheid over de oorlog onder ogen wilde zien. Het zijn ervaringen waar ze een leven lang over hebben nagedacht. De getuigenissen uit de spraakmakende Canvasreeks Kinderen van de Holocaust zijn nu samengebracht in boekvorm.

 

Het boek wordt samengesteld door Piet Boncquet en verschijnt in samenwerking met Canvas. Historicus Geert Clerbout, de eindredacteur van de documentairereeks en de auteur van onder meer Publiek geheim, schrijft het voorwoord.
Over de auteur

Over de auteur

Piet Boncquet (1958) is historicus en archeoloog. Hij was jarenlang journalist bij de kranten Het Nieuwsblad en De Tijd. Sinds 2013 is hij freelance journalist en redacteur en schreef hij onder meer Lief en leed. Prostitutie tijdens de Eerste Wereldoorlog en Het Laatste Avondmaal naar Leonardo da Vinci. Een wonderlijke geschiedenis.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Piet Boncquet
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-492-0
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's256
Publicatiedatum7 mei 2020
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling