King Kasaï Christophe Boltanski
Paperback
ISBN 978-94-6452-130-6
€ 22,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 15 mrt. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Slechts uitgerust met een slaapzak en een notitieblok reist Christophe Boltanski naar Tervuren, waar hij een nacht zal verblijven in het AfricaMuseum. Dit museum werd in opdracht van koning Leopold II gebouwd in 1897 en herbergt een lange en pijnlijke koloniale geschiedenis. 125 jaar later spoken de herinneringen nog door de zalen, ziet Boltanski. Overal staat roofkunst geëxposeerd, de meest aanstootgevende werken staan tegenwoordig in de kelder, de buste van Leopold is ontdaan van zijn sokkel. In de laatste zaal staat Boltanski oog in oog met een overweldigende representant van het kolonialisme: de reusachtige opgezette olifant King Kasaï. Daarnaast slaat hij zijn veldbed op.

We volgen Boltanski op zijn nachtelijke tocht door het monumentale paleis, terwijl hij het huiveringwekkende verhaal schetst van Leopold, die Congo als privébezit zag, maar zijn verworven rijkdommen graag wilde tonen aan het Belgische volk en de rest van de wereld. Voor de internationale tentoonstelling van 1897 liet hij recht voor het museum een ‘menselijke zoo’ inrichten. 267 Congolese mannen, vrouwen en kinderen moesten er hun leven nabootsen, zeven van hen overleefden de kille, natte zomer niet.

Over de auteur

Over de auteur


Christophe Boltanski is schrijver en reisde als journalist door Afrika en het Midden-Oosten. Voor zijn romans De schuilplaats, De voyeur en De levens van Jacob won hij de Prix Femina, de prix des prix littéraires en de Prix Club de Lecture Français. In King Kasaï keert hij terug naar de journalistiek.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Christophe Boltanski
IllustratorNee
ISBN978-94-6452-130-6
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's160
Geplande publicatiedatum15 mrt. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies