Lang weekend Walter van den Broeck
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-113-4
€ 22,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 18 mrt. 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Het gaat niet goed met de jonge kantoorbediende Hector De Waegenmaeckere. Hij neemt drie dagen vakantie, die hij doorbrengt bij zijn ouders in een Vlaamse provinciestad. Maar daar loopt alles mis. Hij bedrijft de liefde met de vrouw van een lokale senator, die prompt sterft aan een hartaanval. Hij komt te weten dat zijn zus een onecht kind is van zijn tante. En hij belandt in een betoging en een door woeste vrouwen opgezette happening. Als klap op de vuurpijl ontmoet hij ‘Vlaanderens meest belovende literator’ Walter van den Broeck. Hector is kwaad op de wereld, zo kwaad dat al zijn vloeken en verwensingen werkelijkheid worden. Het enige dat hem nog rest is dagdromen, verdwijnen in een gelukzalige roze wolk. In het buitengemeen hilarische Lang weekend neemt Walter van den Broeck alles en iedereen op de korrel, te beginnen met het Vlaanderen van eind jaren zestig.

Over de auteur

Over de auteur

Vele succesvolle romans en theaterstukken van Walter van den Broeck (1941) zijn bekroond en verfilmd. Terug naar Walden (2009) stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2010 en in 2012 speelde de verfilming van zijn Groenten uit Balen in alle Vlaamse bioscoopzalen. In 2014 verscheen zijn roman De vreemdelinge.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Walter van den Broeck
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-113-4
Cover typePaperback met flappen
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's320
Publicatiedatum18 mrt. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Lang weekend vind ik ongelofelijk schitterend. Het is op zijn minst een van de meest komische romans die ooit geschreven zijn."

Herman Brusselmans

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling