Leiderschap: de ongemakkelijke waarheid (e-book)

Gerrit Sarens
E-book
ISBN 978-94-6337-420-0
Leiderschap: de ongemakkelijke waarheid (e-book) Gerrit Sarens
E-book
ISBN 978-94-6337-420-0
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 16 mei 2023

- +
OF
Korte inhoud

Details

Leiderschap is zo oud als er levende wezens zijn op deze planeet. Over leiderschap zijn al heel wat theorieën bedacht en geschreven, de ene al meer gestaafd door onderzoek dan de andere. Het is een populair onderwerp in tal van bedrijfsgerichte opleidingen, binnen en buiten academische muren. De redenen daarvoor liggen voor de hand. Natuurlijke, goede leiders zijn eerder uitzondering dan regel en aan slecht leiderschap kleeft vaak een aanzienlijke financiële en menselijke kost.

In dit boek kijkt Gerrit Sarens op een andere manier naar leiderschap dan we gewoon zijn. Hij werpt een ongefilterde en ongezouten blik achter de schermen van de bedrijven waar hij met zijn mentoringbedrijf Ambits leiders aan het werk heeft gezien en begeleid.

Die trajecten getuigen van een harde en confronterende realiteit die leiders ongemakkelijk doet schuiven op hun stoel en zelfs rebelleren. Sarens ontwaarde vijf valkuilen waarin leiders onbewust trappen bij het aansturen van een organisatie of bedrijf en het coachen van een team. Hij kaart de oorzaken aan achter die leiderspijnen en gaat daarbij tot op het bot. Dankzij zijn inzichten kunnen leiders (h)erkennen waarom hun leiderschap niet loopt zoals verwacht. Daarnaast helpen ze wie leiders moet aanstellen bij het vermijden van foute keuzes.

Over de auteur

Over de auteur


Gerrit Sarens raakte in de ban van leiderschap vanuit zijn eigen traumatische ervaringen met leiders en de talrijke worstelingen toen hij zelf mee aan het stuur zat. Na 15 jaar als docent, onderzoeker en vicedecaan trok hij in 2017 de academische deur achter zich dicht en ging de bedrijfswereld in. In 2020 richtte hij het mentoringbedrijf Ambits op.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Gerrit Sarens
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-420-0
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's168
Publicatiedatum16 mei 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling