Leraar zijn, leraar worden

Geert Kelchtermans
Paperback
ISBN 978-94-6401-917-9
Leraar zijn, leraar worden Geert Kelchtermans
Paperback
ISBN 978-94-6401-917-9
€ 30,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 16 aug. 2023

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Leraar zijn is leraar worden, eerder dan andersom. Wie je bent als leraar, blijkt uit de praktijk. En uit de verhalen die je erover vertelt. Die praktijk en die verhalen zijn geworteld in de context van tijd en ruimte: in de eigen biografie en de schoolorganisatie. Maar die praktijk en die verhalen evolueren, ontwikkelen. En dat doet ook het beeld dat leraren hebben over zichzelf en hun beroep. Over wat hen drijft en voldoening geeft.

Geert Kelchtermans bestudeerde de ontwikkeling van leraren aan de hand van hun loopbaanverhalen en reikt een begrippenkader aan om te denken en te spreken over leraarschap. Hoe zien leraren zichzelf als leraar? Welke sleutelervaringen kleuren dat beeld? Hoe moeten we de eigen professionaliteit van de leraar zien? Kwetsbaarheid, reflectie als houding en vaardigheid, en de onontkoombaarheid van het pedagogisch oordelen zijn cruciaal hierbij.

Over de auteur

Over de auteur


Geert Kelchtermans is als gewoon hoogleraar verbonden aan de KU Leuven en leidt daar het Centrum voor Onderwijsvernieuwing en de Ontwikkeling van Leraar en School (COOLS).

Details

Extra informatie

Auteur(s)Geert Kelchtermans
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-917-9
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum16 aug. 2023
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies