Leve Astrid! Barbara Rottiers
Hardcover
ISBN 978-94-6401-587-4
€ 17,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 3 mrt. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Waarom ik zo gek ben op Astrid Lindgren? Misschien omdat ze zo goed kon klimmen. Dat kan ik helemaal niet. Ik maakte eens een wandeling en plots moest ik ergens overheen klimmen. Want zo gaat het altijd, je staat op een heuvel en je denkt: hoe kwam ik hier terecht? En dan moet je naar beneden! Dat durf ik niet en dan schuif ik op mijn kont naar beneden. Hoogbejaarden zijn vast nog handiger in afdalen dan ik. Zeker Astrid Lindgren!

Toen aan de jonge Astrid Lindgren werd gevraagd wat ze later wou worden, antwoordde ze: ‘Alles behalve schrijfster!’ En dat niet-schrijven heeft ze lang volgehouden. Tot haar dochter Karin in 1941 ziek werd en een verhaaltje vroeg over een zekere… Pippi Langkous.

Op 28 januari 2022 is het twintig jaar geleden dat de wereldberoemde auteur van De gebroeders Leeuwenhart, Ronja de Roversdochter en Pippi Langkous overleed. Op hoogstpersoonlijke wijze neemt Barbara Rottiers je in tekst en beeld mee op een atypische tocht door het wonderlijke leven van Lindgren. Van haar jeugd in de keuken van Kirstin op het Zweedse platteland tot aan haar begrafenis op 8 maart 2002, die zelfs live werd uitgezonden op de Zweedse nationale radio en televisie.

Een rijkelijk geïllustreerd boek vol pretlichtjes en humor als eerbetoon aan de Zweedse auteur.

Over de auteur

Over de auteur


Barbara Rottiers werkte jarenlang voor de VRT en is intussen voltijds verhalenverteller en auteur. In 2020 leidde haar fascinatie voor wetenschapper Alexander Von Humboldt tot een heus monument van papier: De H. van Humboldt.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Barbara Rottiers
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-587-4
Cover typeHardcover
Formaat17 x 24
Aantal pagina's96
Geplande publicatiedatum3 mrt. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies