Liesje Pierre Mertens
Paperback
ISBN 978-94-6434-268-0
€ 19,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 26 sep. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

‘Hoewel Lies de koorts overleeft, blijft de prognose fataal. We overwegen haar mee naar huis te nemen om ze daar te laten sterven. We hebben een kamer, een bed, tijd en hopen liefde. Mol heeft nog weken bevallingsverlof. We zouden die korte periode die ze te leven heeft alles kunnen geven en wij zouden van elke dag genieten.’

 

Liesje werd geboren met spina bifida: een open rug. Al vanaf haar geboorte werd ze opgegeven door medici. Wanneer ze op elfjarige leeftijd sterft, blijven haar ouders woordeloos achter na jaren van intens leven met een dochter met een zware handicap, met de vooroordelen van de omgeving en de samenleving. Na de dood van zijn dochter zoekt Pierre Mertens naar woorden voor de betekenis van de geboorte en dood van zijn dochter: begrippen als handicap, liefde, troost, steun, hulp, solidariteit, geneeskunde, ethiek, euthanasie en abortus krijgen een nieuwe betekenis.

Over de auteur

Over de auteur

Pierre Mertens is beeldende kunstenaar. Kort na de geboorte van zijn oudste dochter begon hij samen met zijn partner een zelfhulpgroep voor mensen die te maken hebben met spina bifida. Als voorzitter van Child Help, de wereldorganisatie voor spina bifida en hydrocephalus, zet hij zich in voor de behandeling van kinderen met deze handicap in ontwikkelingslanden.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Pierre Mertens
IllustratorNee
ISBN978-94-6434-268-0
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's152
Geplande publicatiedatum26 sep. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling