Na de sofa Lieve Swinnen
Paperback
ISBN 978-94-6310-742-6
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 20 okt. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Naar de psychiater gaan is niet uitzonderlijk meer, ook niet voor kinderen en jongeren. Maar hoe loopt dat uiteindelijk af?

Lieve Swinnen is al meer dan 30 jaar kinder- en jeugdpsychiater en voor haar is het nog steeds het mooiste beroep ter wereld. Maar ze zag ook veel veranderen in het veld. Onderwijs, sociale media, milieu, gender, … Alles is vandaag een zoektocht.

Hoe harder hulpverleners werken, hoe meer problemen er lijken bij te komen. Dan slaat de twijfel soms toe: is het wel zinvol wat ze allemaal doet? Lieve vroeg het hen zelf, in 15 beklijvende interviews met patiënten van weleer. Hoe kijken zij terug op hun crisis, de periode van samen zoeken en werken? Hebben zij iets geleerd? Wat was helpend en wat kon er anders?

Hun verhalen vormen de kern van dit boek, een antwoord op vragen van ons allemaal: hoe gaat het met al die jongeren voor wie opgroeien níét vanzelfsprekend was en is? Hun antwoord is geruststellend, ontroerend, beklijvend maar ook heftig.

Over de auteur

Over de auteur

Lieve Swinnen is kinder- en jeugdpsychiater in haar eigen praktijk, De Hoeksteen. Ze treedt vaak op in de media als expert en publiceerde al tal van boeken over opvoeding en motivatie van kinderen en jongeren.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Lieve Swinnen
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-742-6
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's220
Geplande publicatiedatum20 okt. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling