Naar gedeeld leiderschap

Koen Marichal, Karen Wouters
Paperback
ISBN 978-94-6337-115-5
Naar gedeeld leiderschap Koen Marichal, Karen Wouters
Paperback
ISBN 978-94-6337-115-5
€ 34,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 2 okt. 2018

- +
OF
Korte inhoud

Details

Het succes van organisaties hangt vandaag af van ondernemende teams die bewegingsruimte krijgen in functie van de klant, de eigen talenten, ambities en mogelijkheden. Dit vraagt een minder strakke hiërarchische cultuur en structuur. Sturende en controlerende leidinggevenden maken plaats voor meer autonome teams.

Het klinkt goed en toch loopt het gemakkelijk fout. De leiders aan de top tonen te weinig veranderingsmoed. “Ex”-leidinggevenden worden aan hun lot overgelaten. Teams lopen vast in overleg en ergernis. Medewerkers vallen hardnekkig terug op hun vroegere leidinggevenden. Kortom, loskomen van het juk van de hiërarchie zorgt voor niet te onderschatten ontwenningsverschijnselen.

Dit boek toont organisaties de weg vooruit. Gebaseerd op literatuur, gevalsstudies en actieonderzoek bespreken de auteurs vier ongemakkelijke leiderschapsuitdagingen en de aanpak ervan. Dit is het werk dat klaarligt voor de leiders die willen inzetten op een vlakke structuur en meer autonomie.

Over de auteurs

Over de auteurs

Koen Marichal is oprichter van The Future Leadership Initiative. Hij onderzoekt en ontwikkelt leiderschap aan Antwerp Management School en is coauteur van de referentiewerken De Leider in de spiegel (2013) en De kleren van de leider (2017).


Karen Wouters is projectleider bij Flanders Synergy en professor leiderschap aan Antwerp Management School. Ze heeft nationaal en internationaal expertise opgebouwd in leiderschap en leiderschapsontwikkeling.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Karen Wouters, Koen Marichal
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-115-5
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's164
Publicatiedatum2 okt. 2018
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling