Naar jouw Amerika en terug

Peter Debaere, Steven Debaere
Paperback
ISBN 978-94-6401-921-6
Naar jouw Amerika en terug Peter Debaere, Steven Debaere
Paperback
ISBN 978-94-6401-921-6
€ 25,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 14 okt. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

New York, 30 juli 1921, een zaterdagavond. Met veel vertraging meert de luxueuze SS France aan. De weerslag van de Grote Oorlog blijft voelbaar. Het optimisme van de Jazz Age lonkt al. Een jonge vrouw van eenvoudige afkomst stapt aan land. Een nieuw leven tegemoet. Elf jaar later keert Anna Remmerie naar huis terug. De Depressie houdt lelijk huis. Onheilspellende voortekens van de komende wereldbrand zijn zichtbaar aan de horizon. De grote trans-Atlantische migratie is voorbij. Ze sticht een gezin in een Vlaams vlassersdorp dat in de ban raakt van de Nieuwe Orde. De sporen van haar Amerikaanse leven vervagen.

Naar jouw Amerika en terug is de zoektocht van twee broers aan weerszijden van de Atlantische Oceaan. Ze brengen het (buiten)gewone verleden van hun grootmoeder in kaart. Ze ‘ging dienen in Amerika’, zo zei men, maar wat betekent dat? Recent opgedoken correspondentie, verkleurde foto’s en een versleten adressenboekje verwijzen naar New York, New Jersey en Long Island in het noorden en naar Thomasville in het zuiden van het land. Het wordt een reis in de tijd die soms al te vertrouwd aanvoelt. Naar jouw Amerika en terug is een reisverslag met een essayistische ondertoon. Een poging tot reconstructie van wat bijna verloren ging. Een lens op onze tijd, vanuit het verleden.

Over de auteurs

Over de auteurs

Peter Debaere is econoom en bekleedt de E. Thayer Bigelow Research Chair aan de Darden Business School (University of Virginia) in Charlottesville. Hij is een expert in globalisering en de economie van water. Hij publiceert over internationale handel, multinationals, watermarkten en waterschaarste.


Steven Debaere is historicus en docent geschiedenis aan de lerarenopleiding van Vives Hogeschool in Brugge. Hij studeerde geschiedenis en bibliotheekwetenschappen in Leuven en publiceert didactische artikels over allerlei historische onderwerpen waaronder de Europese Unie.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Peter Debaere, Steven Debaere
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-921-6
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's272
Geplande publicatiedatum14 okt. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies