Nieuwe vrijheid (e-book) Gwendolyn Rutten
E-book
ISBN 978-94-6310-279-7
€ 6,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 27 apr. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

We hebben het vandaag zo moeilijk met vrijheid dat we haast vergeten om vrij te zijn. We leggen anderen graag op hoe ze hun leven moeten leiden. Regels maken en betuttelen, de betweter uithangen. Politici doen dat vaak, maar ook vakbonden, journalisten en experts zijn er sterk in. Religieuze fanatici maken er zelfs hun handelsmerk van.

 

Onze vrijheid wordt belaagd. Door het wereldbeeld van IS, het machtsvertoon van Poetin, het protectionisme van Trump, de natienostalgie en de gelijkheidsdictatuur, het economische of ecologische doemdenken. Onvrijheid maakt de wereld niet beter, maar armer. Niet veiliger, maar gevaarlijker. Het antwoord op verandering is geen terugkeer naar oude recepten. Het antwoord is simpelweg vrijheid. We moeten haar heroveren. Nieuwe vrijheid voor een nieuwe tijd.

 

Gwendolyn Rutten toont een heldere en optimistische toekomst. Wacht niet op God of Allah. Vertrouw niet op Poetin of Trump. Luister niet naar betweters of regelneven. Maar maak zelf iets van je leven.

Over de auteur

Over de auteur

Gwendolyn Rutten (1975) is voorzitter van Open Vld en schepen in Aarschot. Daarvoor was ze kabinetschef van verscheidene ministers. Ze studeerde rechten en internationale betrekkingen aan de KU Leuven. Nieuwe vrijheid is haar derde boek. Haar grootmoeder (92) was een molenaarsdochter en kon maar tot veertien jaar naar school. Haar dochter is veertien en wil later graag chirurg worden.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Gwendolyn Rutten
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-279-7
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's208
Publicatiedatum27 apr. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling