Nu of nooit (e-book)

Nadia Naji, Petra De Sutter, Jeremie Vaneeckhout
E-book
ISBN 978-94-6310-824-9
Nu of nooit (e-book) Nadia Naji, Petra De Sutter, Jeremie Vaneeckhout
E-book
ISBN 978-94-6310-824-9
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 15 mrt. 2024

- +
OF
Korte inhoud

Details

Het is D-day voor onze waarden, onze toekomst. Ons politiek systeem is in crisis. De democratie die we kennen davert op haar vesten. Tegelijk waren de uitdagingen voor het beleid nooit groter. Mondiaal, maar ook in eigen land. De klimaatcrisis is een bikkelharde realiteit. We staan aan het begin van een marathon om de leefbaarheid van onze planeet te redden. Maar ook de ongelijkheid was nooit groter en steeds meer mensen lopen tegen de grenzen van ons economisch systeem aan. Ons zorgsysteem stort in terwijl beleidsmakers machteloos lijken toe te kijken. Fundamentele rechten en vrijheden staan wereldwijd onder druk.

En toch is er perspectief. Gedurfde keuzes maken kan ons naar betere tijden leiden. Alle richtingaanwijzers staan op groen. Het kan echt. Al boezemt die noodzakelijke verandering evident ook angst en onzekerheid in. Het moment is er om samen die weg in te slaan. Om elkaar weer te vertrouwen. Het is nu of nooit.

In hun essay Nu of nooit leggen Petra De Sutter, Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout bloot op welk kruispunt we staan en waarom groene keuzes daarin de noodzakelijke en wenselijke keuzes zijn. Niet voor het overleven van hun partij, maar voor het voortbestaan van waarden die we allemaal koesteren.

Over de auteurs

Over de auteurs


Petra De Sutter is arts en vicepremier. De strijd voor gezonde mensen op een gezonde planeet vormt de rode draad door haar carrière. Op TikTok inspireert ze als Queen P jongeren en mensen van de LGBTQIA+-community om hun eigen weg te gaan.


Jeremie Vaneeckhout is samen met Nadia covoorzitter van Groen. Betaalbare en goeie zorg, gezonde natuur voor iedereen én zijn drie dochters drijven hem. Hun een veilige en mooie toekomst bezorgen in een gezonde, groene omgeving is zijn prioriteit.


Nadia Naji vecht van jongs af voor gelijke kansen: ze had het thuis niet breed en weet als geen ander welke drempels bestaan voor Belgen met een migratieachtergrond. De klimaat- en ongelijkheidscrisis aanpakken, staat hoog op haar to-dolijst.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jeremie Vaneeckhout, Nadia Naji, Petra De Sutter
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-824-9
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's150
Publicatiedatum15 mrt. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling