Onder rectoren (e-book) Remy Amkreutz
E-book
ISBN 978-94-6131-926-5
€ 6,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 11 sep. 2018

- +
OF
Korte inhoud

Details

Wat is vandaag de rol van de universiteiten van Vlaanderen? De tijd dat universiteiten ondoorzichtige bastions waren ligt lang achter ons. Communicatie, democratie en marktdenken spelen een steeds grotere rol. En dat merkten we ook bij de recentste rectorverkiezingen aan de KU Leuven, UGent, VUB, Universiteit Antwerpen en UHasselt, die aantoonden dat verkiezingen niet alleen in de politiek een onmiskenbaar soapgehalte hebben.

Voor het eerst spreken prominente academici vrijuit over hun visie op universitair onderwijs en onderzoek, over de rol die zij kunnen spelen in het beleid en in de publieke opinie én over de machinaties achter de schermen. Remy Amkreutz toont in Onder rectoren een wereld die doorgaans verborgen blijft. Een wereld waarin macht niet altijd ligt waar ze thuishoort en waarin academici elkaar de duvel aandoen om ze te ver werven.

Over de auteur

Over de auteur

REMY AMKREUTZ werkt als journalist en onderwijsspecialist voor de krant De Morgen. Hij groeide op in Nederlands-Limburg en studeerde taal- en letterkunde aan de KU Leuven. Sinds 2010 volgt hij het Vlaamse onderwijs en de vijf universiteiten op de voet.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Remy Amkreutz
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-926-5
Cover typeE-book
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's280
Publicatiedatum11 sep. 2018
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling