Operatie Kerk (e-book) Walter Van Steenbrugge
E-book
ISBN 978-94-6337-877-2
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 27 sep. 2023

- +
OF
Korte inhoud

Details

Walter Van Steenbrugge neemt in dit openhartige boek geen blad voor de mond. In zijn rijke carrière als topadvocaat zijn er twee dossiers die indruk op hem hebben gemaakt: Operatie Kelk en het Euthanasieproces. Zowel in zijn gevecht voor de slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk als in zijn strijd voor de artsen die euthanasie verleenden aan Tine Nys, botste meester Van Steenbrugge op machinaties die verborgen bleven maar de koers van de rechtszaken beïnvloedden. Een reconstructie van de feiten laat de lezer ontdekken hoe de hand van de Kerk en het Vaticaan het grondrecht op een fair trial in gevaar brengt.

In dit boek vertelt Walter Van Steenbrugge hoe beide zaken zijn verlopen, waar het stokte en hoe hij vocht tegen hogere machten. Een inkijk in de afwegingen die (niet zouden mogen) spelen bij Vrouwe Justitia.

Over de auteur

Over de auteur

Walter Van Steenbrugge is een nationaal en internationaal strafpleiter die zich al meerdere decennia laat gelden als een voorvechter van fundamentele mensenrechten. Hij treedt op voor zowel slachtoffers als voor daders van misdrijven, en gaat daarbij in elke zaak tot het uiterste. Zijn credo is om iedere zaak te behandelen alsof het om zichzelf of om een van zijn intimi gaat.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Walter Van Steenbrugge
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-877-2
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's300
Publicatiedatum27 sep. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling