Passage Parijs Dirk Leyman
Paperback
ISBN 978-94-6310-397-8
€ 29,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 15 mrt. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Passage Parijs is een royaal én onmisbaar boek voor elke Parijsliefhebber waarin pittige anekdotiek de atmosfeer van een eeuwig verlokkelijke Lichtstad vangt.

‘Ik hoef maar met een hak op bepaalde gevoelige plekken van Parijs te trappen of de herinneringen branden los als een vonkenregen’, zo schreef Nobelprijswinnaar Patrick Modiano ooit. Dat is precies wat er in Passage Parijs gebeurt. Dirk Leyman wekt talloze literaire locaties als bij toverslag tot leven én ontfutselt ze hun geheimen. Hij neemt je op sleeptouw door het Parijs van vermaarde Franse en internationale schrijvers, filosofen en cultauteurs. Van Charles Baudelaire tot Michel Houellebecq, van Françoise Sagan tot Georges Perec, van Jean Rhys tot situationist Guy Debord. Hoe eenzaam was de nog jonge Paul Auster in het Parijs van de jaren zeventig? In welk luxehotel deed George Orwell de vaat als ‘plongeur’? En hoeveel hoon moest Marguerite Yourcenar incasseren als eerste vrouw in de Académie française?

Leymans eigengereide parcours voert ons door een dag en nacht vibrerende stad waar op elke straathoek, avenue en boulevard schrijvershistories te rapen vallen. Hij laat de sensaties van vooral het 20ste-eeuwse literair Parijs uit iedere pagina opkringelen.

Passage Parijs doet dat in een unieke vorm: via persoonlijke, speelse en meanderende essays én een aantal schrijverswandelingen. Maar ook via ABC-daria, waarin de auteur je door bijvoorbeeld het Parijs van Georges Simenon of Walter Benjamin meetroont, of via welgekozen schrijverscitaten.

Over de auteur

Over de auteur

Dirk Leyman is literair journalist, veelgevraagd interviewer en auteur. Sinds 2000 is hij werkzaam voor de krant De Morgen en maakt hij schrijversinterviews, reportages en recensies. Hij schrijft voor talloze andere publicaties, ook over fotografie. Leyman stelde twee literaire stedenboeken samen: Gent, de dubbelzinnige (2000, met Marco Daane) en Nice, muze van azuur (2004). In 2015 verscheen Lezen, een gebruiksaanwijzing. De wereldliteratuur in vijftig personages (met tekeningen van Brecht Evens). In 2016 publiceerde hij Europe Express, een tijdreis door de toeristische Europese hotspots van weleer.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Dirk Leyman
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-397-8
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's400
Geplande publicatiedatum15 mrt. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies