Red de democratie! (e-book) Manu Claeys
E-book
ISBN 978-94-6310-328-2
€ 6,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 12 jun. 2018

- +
OF
Korte inhoud

Details

Er wordt van ons verwacht dat we politici verkiezen en vervolgens onze mond houden. Burgers willen echter gehoord worden door hun bestuurders, niet alleen geteld. Zo ontstaat er een kortsluiting in de democratie. Manu Claeys beschrijft haarfijn hoe en waarom burgers en politici zichzelf opsluiten in conflicten, wat tot ontreddering en polarisering leidt.

Een verrijkte invulling van politiek burgerschap biedt uitkomst. Claeys maakt de vergelijking met het brein van de octopus, een dier dat denkt met zijn hele lichaam. De armen handelen deels autonoom. In het octopusmodel hoeven burgers niet langer toeschouwers te blijven bij de partijpolitieke strijd van anderen, machteloos toekijkend en zich uiteindelijk afwendend. Ze worden zelf politieke actoren, op vele manieren. Democratische intelligentie en rechtvaardigheid leg je niet op van bovenaf, je bouwt ze op door overheden en burgers slim te laten samenwerken.

 

Over de auteur

Over de auteur

Manu Claeys is een gelauwerd essayist en voorzitter van het burgercollectief stRaten-generaal, dat in 2010 de Prijs voor de Democratie kreeg en in 2017 een Toekomstverbond sloot met de Vlaamse regering. Red de democratie! is het resultaat van twintig jaar denken, schrijven en actie voeren.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Manu Claeys
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-328-2
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's256
Publicatiedatum12 jun. 2018
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling