Roadtrip naar Auschwitz

Evelien Rutten
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-929-1
Roadtrip naar Auschwitz Evelien Rutten
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-929-1
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 28 aug. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Na het overlijden van haar moeder maakt Evelien Rutten in de winter van 2004 een bedevaartstocht naar Auschwitz- Birkenau. Ze ziet voor het eerst de plek waar haar Poolse grootmoeder oog in oog stond met nazidokter Josef Mengele. De keuze die in 1943 werd gemaakt, bepaalde het voortbestaan van een hele stamboom. In de ijzige kou belooft Evelien plechtig aan haar overleden moeder en grootmoeder dat ze hier ooit terug zal komen als ze zelf een dochter heeft. Als Hera in 2010 wordt geboren, begint het aftellen. In 2023 heeft het wachten lang genoeg geduurd en is het tijd voor een roadtrip: Hera krijgt de geschiedenisles van haar leven.

Drie generaties gaan samen op pad: de journalist, haar tienerdochter en de twee zussen van haar moeder. Ze bezoeken alle plekken in Duitsland, Polen en Oostenrijk die een belangrijke rol speelden in hun uitzonderlijke familiegeschiedenis. Met de hulp van historici, getuigen, wetenschappers, journalisten en tal van experts probeert Evelien de gaten in het verhaal van haar familie in te vullen.

Roadtrip naar Auschwitz is een ontroerend verslag van hoe één familie de trauma’s uit het verleden een plaats geeft.

Over de auteur

Over de auteur


Evelien Rutten werd geboren in Genk en groeide op naast haar Poolse grootouders. Ze studeerde journalistiek in Hasselt. Haar reportages lees je o.a. in Feeling, De Standaard Magazine, HLN en Sabato (De Tijd). Vandaag woont ze in Hemiksem met haar man en dochter.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Evelien Rutten
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-929-1
Cover typePaperback met flappen
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's240
Geplande publicatiedatum28 aug. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling