Roze wolken & tequila (e-book)

Dagmar Versmissen, Tinneke De Souter, Nathalie Berghmans
E-book
ISBN 978-94-6401-969-8
Roze wolken & tequila (e-book) Dagmar Versmissen, Tinneke De Souter, Nathalie Berghmans
E-book
ISBN 978-94-6401-969-8
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 12 okt. 2022

- +
OF
Korte inhoud

Details

Natuurlijk had je niet verwacht dat een baby krijgen elke dag één groot feest zou zijn. Maar laten we eerlijk zijn, er gaat tijdens je zwangerschap en kraamperiode toch geen week voorbij zonder dat je denkt: waarom heeft niemand me dit ooit eerder verteld?

Dit boek begint waar andere ophouden. Bereid je voor op een overdosis goedbewaarde geheimen, schijnbaar onbespreekbare struggles en herkenbare mythes zoals ‘van zwangerschapsmisselijkheid heb je enkel ’s ochtends last’, ‘tijdens een zwangerschap verandert enkel jouw lichaam’ en ‘zes weken na de bevalling ben je opnieuw een seksgodin’.

Naast het blootleggen van enkele medische geheimen krijgt in dit boek ook het psychologische effect van zwanger zijn eindelijk de aandacht die het verdient. Hoe komt het dat de focus bij zwangerschap enkel op die volumineuze buik ligt, terwijl het brein krimpt? Waarom doen we onszelf geloven dat het liefde op het eerste gezicht wordt met je bundeltje geluk, terwijl ouders in realiteit die krijsende massa moeten leren waarderen? Naast blijdschap en geluk komen in deze periode ook gevoelens van angst, schuld en schaamte om de hoek kijken. Na het lezen van dit boek weet je met zekerheid dat sprookjes niet bestaan en moet jij je eindelijk niet meer abnormaal voelen.

Over de auteurs

Over de auteurs

Iedere dag proberen de auteurs van dit boek met de grootste zorg de fabel van de roze wolk te doorprikken. Nathalie Berghmans doet dat als verpleegkundige en mamablogster, Tinneke De Souter als gynaecoloog-obstetricus, en Dagmar Versmissen als klinisch psycholoog gespecialiseerd in het peripartum.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Dagmar Versmissen, Nathalie Berghmans, Tinneke De Souter
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-969-8
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's204
Publicatiedatum12 okt. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling