Samenleven met gezond verstand (e-book) Patrick Loobuyck
E-book
ISBN 978-94-6310-275-9
€ 6,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 17 mei 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

Er gebeuren vandaag veel dingen die het samenleven ronduit ingewikkeld maken. Aanslagen, vluchtelingen, populisme: ieder schreeuwt zijn onzekerheid en angst uit. En de debatten gaan hard tegen hard. Het gevolg daarvan is dat we dreigen te vergeten hoe we kunnen samenleven.

 

We mogen ons niet uit elkaar laten spelen, schrijft Patrick Loobuyck. Hij pleit ervoor dat we ons inspannen om te verbinden in plaats van te polariseren. Daarvoor moeten we elkaar ernstig nemen. We hebben een brede consensus nodig die de samenleving schraagt en vertrouwen geeft. In Samenleven met gezond verstand verheldert en concretiseert Patrick Loobuyck de morele uitgangspunten en de sociale mechanismen van ons samenlevingsmodel: vrijheid, gelijkheid, wederkerigheid en solidariteit. Redelijkheid kan ons redden.

Over de auteur

Over de auteur

Patrick Loobuyck (1974) studeerde godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven en moraalwetenschappen aan de UGent. Hij is momenteel als hoogleraar verbonden aan het Centrum Pieter Gillis van de Universiteit Antwerpen. Hij is ook als gastprofessor verbonden aan de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen van de UGent. Patrick Loobuyck is een belangrijke stem in het publieke debat.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Patrick Loobuyck
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-275-9
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's256
Publicatiedatum17 mei 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling