Spreken of breken Marlies Van Bouwel
Paperback
ISBN 978-94-6383-476-6
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 1 sep. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Bij het begin van de Tweede Wereldoorlog gaat modelerares Elise samen met haar man Vital Nahon bij het linkse verzet in Antwerpen. Na zijn arrestatie duikt ze onder, maar acht maanden later heeft de Gestapo haar te pakken. Na folteringen verraadt ze vroegere kameraden en moet ze bij haar bewaker Wilhelm von Hören als seksslavin inwonen. Hij vermoordt haar. Voor die moord krijgt hij vijf jaar na de oorlog de doodstraf. Ondertussen heeft hij het verraad van Elise bij elk verhoor meer aangedikt.

Dat verhaal wordt sindsdien aldoor herhaald. Maar de tijden zijn veranderd. Kan je in de eenentwintigste eeuw deze jonge, mooie vrouw nog van horizontale collaboratie beschuldigen? Was zij slachtoffer of dader? Breken of spreken is zowel een verzetsverhaal, een liefdessaga als de reconstructie van het onderzoek naar de dood van Elise Nahon.

Net als in Wil draait het om de vraag: wat zou jij redden als je met de rug tegen de muur stond: je geweten of je leven?

Over de auteur

Over de auteur

Journaliste Marlies van Bouwel beschrijft in Breken of spreken als een van de eerste auteurs het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en de repressie van het verzet vanuit een vrouwelijk standpunt en vanuit de 21ste eeuw. Ze neemt de lezer mee in haar speurtocht naar de waarheid over Elise Nahon.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Marlies Van Bouwel
IllustratorNee
ISBN978-94-6383-476-6
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's250
Geplande publicatiedatum1 sep. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling