Sprekende harten, strijdende zwaarden

Katelijne Van Lommel
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-285-5
Sprekende harten, strijdende zwaarden Katelijne Van Lommel
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-285-5
€ 30,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 16 aug. 2021

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Wie met kinderen en jongeren werkt, weet het: we worden steeds meer uitgedaagd, uitgetest, uitgeput. En toch blijven we vaak op dezelfde manier met gedrag omgaan. Wat als we ons verdiepen in het feit dat moeilijk gedrag communicatie is? Een verborgen hulpvraag die het kind of de jongere op dat moment op geen andere manier kan stellen. Wie het verhaal achter moeilijk gedrag kent, heeft toegang tot oplossingen.

Wat als we kinderen en jongeren die conflicten opzoeken, verbaal of fysiek agressief zijn, anders benaderen? Het zwaartepunt van bestraffende naar ondersteunende systemen verleggen? Dan slagen we erin het welbevinden van kinderen, jongeren én zij die voor hen zorgen te verhogen. Wat als we het misverstand ophelderen dat een verfijnde aanpak zomaar alles toelaat? Concreet uitwerken hoe we kiezen voor zowel begrenzing als inleving? Voor sturing alsook afstemming? Zodat elk kind, elke jongere zich graag gezien voelt.

Sprekende harten, strijdende zwaarden is een praktische handleiding om ons de taal van moeilijk gedrag eigen te maken en een pedagogische (r)evolutie in onze scholen, opvoedingscontexten en opleidingen te verwezenlijken.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Katelijne Van Lommel
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-285-5
Cover typePaperback met flappen
Formaat17 x 24
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum16 aug. 2021
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies