Sprekende harten, strijdende zwaarden

Katelijne Van Lommel
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-285-5
Sprekende harten, strijdende zwaarden Katelijne Van Lommel
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-285-5
€ 29,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 7 sep. 2021

- +
Ontdek de vorming
OF
Korte inhoud

Details

Wie met kinderen en jongeren werkt, weet het: we worden steeds meer uitgedaagd, uitgetest, uitgeput. En toch blijven we vaak op dezelfde manieren met gedragsmoeilijkheden omgaan. Wat als we ons verdiepen in het feit dat moeilijk gedrag communicatie is? Een verborgen hulpvraag die het kind of de jongere op dat moment op geen andere manier kan stellen? Wie het verhaal achter moeilijk gedrag kent heeft toegang tot oplossingen.

Wat als we kinderen en jongeren die in conflict raken, regels overtreden of agressief reageren anders gaan benaderen? Het zwaartepunt van repressieve en bestraffende naar preventieve en ondersteunende systemen verleggen? Dan slagen we erin het welbevinden van kinderen, jongeren en zij die hen begeleiden te verhogen. Wat als we een Verfijnde Pedagogiek vooropstellen? Concreet uitwerken hoe we kiezen voor zowel begrenzing als afstemming, voor sturing alsook zorg? Zodat elk kind, elke jongere zich graag gezien kan voelen.

Sprekende harten, strijdende zwaarden is een praktijkgids om ons de taal van moeilijk gedrag eigen te maken en een pedagogische (r)evolutie in onze onderwijs-, opvoedings-, hulpverlenings- en opleidingscontexten te verwezenlijken.

Over de auteur

Over de auteur


Katelijne Van Lommel is kinder- en jeugdpsychologe. Door haar verankering in de kinderpsychiatrie, het buitengewoon, gewoon en hoger onderwijs kon ze zich uitgebreid specialiseren in de materie van moeilijk gedrag. Dit weerspiegelt zich concreet in pedagogische opleiding van het werkveld.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Katelijne Van Lommel
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-285-5
Cover typePaperback met flappen
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's260
Publicatiedatum7 sep. 2021
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling