Taal op school

Kris Van den Branden, Marieke Vanbuel
Paperback
ISBN 978-94-6337-309-8
Taal op school Kris Van den Branden, Marieke Vanbuel
Paperback
ISBN 978-94-6337-309-8
€ 29,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 12 mei 2023

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Taal is overal aanwezig op de secundaire school: in de klaslokalen Nederlands, biologie en automechanica, op de speelplaats, in de personeelskamer… Voor leerlingen is een school een broeihaard van taalleerkansen. Hoe benut je die maximaal?

Taal op school is een uitgebreide gids voor taalleraren en niet-taalleraren, directies, taalbeleidscoördinatoren en onderwijsondersteuners om de taalontwikkeling van leerlingen in het secundair onderwijs te stimuleren. Via 100 vragen over de school- of klaspraktijk biedt het boek heldere antwoorden die afgetoetst werden aan inzichten uit recent taalonderwijsonderzoek. De praktijkvoorbeelden, kijkwijzers en andere tools helpen schoolteams concreet op weg naar een strategisch taalbeleid.

Over de auteurs

Over de auteurs


Kris Van den Branden is hoogleraar taalkunde en lerarenopleider aan de Faculteit Letteren van de KU Leuven. Hij is er tevens academisch promotor van het Centrum voor Taal en Onderwijs.


Marieke Vanbuel is postdoctoraal onderzoeker en verbonden aan de Universiteit Gent en de KU Leuven. Ze doet onder meer onderzoek naar taalbeleid en (tweede)taalverwerving.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Kris Van den Branden, Marieke Vanbuel
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-309-8
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's240
Geplande publicatiedatum12 mei 2023
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies