Technologie twijfelt ook (e-book)

Filip Van den abeele
E-book
ISBN 978-94-6401-488-4
Technologie twijfelt ook (e-book) Filip Van den abeele
E-book
ISBN 978-94-6401-488-4
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 20 okt. 2023

- +
OF
Korte inhoud

Details

Wetenschappelijke vooruitgang en technologische innovaties scheppen steeds meer welzijn en welvaart. Slimme stofzuigers en zelflerende grasmaaiers maken ons leven lichter en leuker. Fitbits en wearables volgen onze gezondheid op, terwijl intelligente pillen de levensverwachting gevoelig kunnen verhogen. Onze smartphone wijst de weg naar het beste restaurant, de kortste route en het spannendste boek. Weldra ontzorgt de zelfrijdende auto ons van stuurloosheid, filefrustratie en de tergende zoektocht naar een parkeerplaats. Artificiële intelligentie springt dan weer bij wanneer ons beperkte brein tekortschiet. En dankzij big data liggen verbluffende doorbraken in de geneeskunde, gezondheidszorg, maar ook op ons werk en in onze vrije tijd binnenkort binnen handbereik.

Maar hoe gaan we om met de schaduwzijde? Hoe kan een zelfrijdende auto kiezen tussen het beschermen van zijn passagier of het aanrijden van een voorbijganger? Mag een robot op kinderen passen? Verlossen zelflerende machines ons van saaie jobs of worden ze net een bedreiging op de arbeidsmarkt? En waar ligt de grens tussen big data en big brother? Dit boek stelt deze en andere vragen onverbloemd en met open vizier. Het staat stil bij de ethische dilemma’s van innovatie en laat zien dat ook technologie soms twijfelt.

Over de auteur

Over de auteur


Filip Van den Abeele is wetenschapper, ingenieur en ondernemer. Hij was jarenlang chef wetenschap bij de VRT voor programma’s als De laatste show en Ook getest op mensen. Als veelgevraagd keynotespreker over onder meer Industrie 4.0, big data en artificiële intelligentie is hij een warmbloedig ambassadeur van Science, Technology, Engineering & Mathematics (STEM).

Details

Extra informatie

Auteur(s)Filip Van den abeele
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-488-4
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's608
Publicatiedatum20 okt. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling