Tegen het vergeten (e-book) Bart De Strooper
E-book
ISBN 978-94-6401-490-7
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 11 feb. 2022

- +
OF
Korte inhoud

Details

Niemand wil ten prooi vallen aan alzheimer of dementie. Maar allemaal worden we er op een bepaald moment mee geconfronteerd. Iedereen voelt of ziet de pijn van de onmenselijke aftakeling. En dan verzuchten we: ach, ouder worden. Maar waarom hebben we er ons bij neergelegd dat alzheimer gewoon bij ouder worden hoort? Waar en wanneer zijn we vergeten dat het om een ziekte gaat? En dat ziekten genezen kunnen worden? 

Al heel zijn carrière doet moleculair bioloog Bart De Strooper onderzoek naar medicatie tegen alzheimer. De Strooper legde een indrukwekkend parcours af, maar nog één stap moet hij zetten: die van de ultieme oplossing. We staan op de rand van een doorbraak, maar het werk vordert moeizaam. De Strooper legt haarfijn uit hoe dat komt. Waar we vandaan komen, welke hordes we moeten nemen. En waarom we die nú moeten nemen. Hoe we samen alzheimer kunnen verslaan.

Tegen het vergeten is de laatste spurt van een internationaal gerenommeerde toponderzoeker. Een testament, j’accuse en oproep in één. Het naslagwerk van een ziekte, maar ook van een uitzonderlijk wetenschapper, die een laatste keer op het podium springt. Voor een slotpleidooi: we kunnen de ziekte van Alzheimer genezen. En snel ook.

Over de auteur

Over de auteur

Bart De Strooper (°1960) is nationaal en internationaal een autoriteit in het fundamentele onderzoek naar alzheimer en dementie. Hij is professor aan de KU Leuven en directeur van het gerenommeerde UK Dementia Research Institute in Londen. Als moleculair bioloog zorgde hij voor enkele grote doorbraken in het alzheimeronderzoek en won daarvoor onder meer The Brain Prize.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Bart De Strooper
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-490-7
Cover typeE-book
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's288
Publicatiedatum11 feb. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling