Toosje Tollebrok (e-book) Tess Thyssen, Emma Thyssen
E-book
ISBN 978-94-6337-685-3
€ 12,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 21 jun. 2023

- +
OF
Korte inhoud

Details

Meeslepend, aandoenlijk, speels en spannend debuut over familie, (trauma en) erkenning en opkomen voor jezelf!

Toos is acht en op weg naar negen. Ze heeft de beste zus, een uitdagende broer en een babybroer. Ze heeft een moeder, een vader, een oma, geen opa. Toos heeft ook een oom. Honkel Echtbert. Enne... Echtbert is een hond. Hij loopt op zijn achterpoten, zoeft rond op zijn skateboard en draagt kleren. Die oma hem aandoet. Dat Echtbert soms aan zijn eigen kont snuffelt, lijken de grote mensen niet te zien.

Toos weet niet of de grote mensen in haar familie écht een beetje blind zijn en doof. Of dat ze gewoon erg goed zijn in doen alsof. Ooit bezorgde honkel Echtbert Toos hartzeer. Wanneer dat nog een keer dreigt te gebeuren, is het welletjes voor haar. Het wordt tijd dat iedereen ziet wat zij ziet. Dapper smeedt Toos een knettergek onthullingsplan. Maakt ze het waar?

‘Omdat alles is wat het lijkt, als je met open ogen kijkt.’
Toosje Tollebrok

Over de auteurs

Over de auteurs

Tess Thyssen werd in 1985 geboren als baby, in Turnhout. Ze groeide op en werd uiteindelijk volwassen. Tess reisde haar hoofd, buik en hart rond. Tijdens die expeditie vond ‘Toosje Tollebrok’ haar.
Deze debuutroman trekt de lezers (kleine en grotere) mee tot diep in het hoofd, de buik en het hart van een heel gewoon kind.
Tess speelt in haar schrijven met een opmerkelijke balans tussen humor, raken, avontuur, spanning, spiegelen, dolende familiedynamieken en een kind dat haar weg zoekt. En vindt.


Emma Thyssen illustreert kinderboeken in haar uiterst eigen explosieve en expressieve Emma-stijl. Daar gaan je ogen spontaan van twinkelen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Emma Thyssen, Tess Thyssen
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-685-3
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's200
Publicatiedatum21 jun. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling