Transitie (e-book) Dirk Barrez
E-book
ISBN 978-94-6337-040-0
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 3 jan. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

Het is goed leven in de welvaartsstaten die vorige eeuw ontstonden. We kenden een sterke economische groei en ontwikkelden de nodige sociale intelligentie om de vruchten ervan te verdelen. Dat goede leven loopt echter tegen de eindigheid van onze aarde aan. De klimaatverandering, de uitputting van grondstoffen, hongersnood, ongelijkheid, de falende economie, een afwezige overheid, oorlogen, de vluchtelingencrisis ... Op allerlei vlakken worden de grenzen van wat aarde, samenleving en democratie kunnen verdragen in ijltempo doorboord. En zo belanden we in een wereld waarin het moeilijk en onaangenaam leven is.

Zitten we gevangen in het perfecte dilemma waarbij het kiezen is tussen sociaal rechtvaardig zijn en de planeet opblazen, of ecologisch duurzaam zijn met miljarden mensen in armoede?

In 'Transitie' verdedigt Dirk Barrez van niet. Er is een uitweg, op voorwaarde dat we snel omschakelen naar een betrouwbare, stabiele economie die welvaart voortbrengt met tot tien maal minder broeikasgassen en materiaalgebruik tegen 2050. Die transitie wordt op tal van vlakken een fantastische tocht en een fascinerende uitdaging.

Transitie is een boek voor iedereen die geeft om de toekomst en de opbouw van duurzame leefsystemen.

Dirk Barrez was ruim 20 jaar tv-journalist en reportagemaker voor VRT. Hij is auteur en hoofdredacteur van PALA.be, een website die antwoorden zoekt voor een meer sociale, ecologische en democratische wereld. Hij stond mee aan de wieg van diverse maatschappelijke initiatieven, zoals o.a. TransitieNetwerk Middenveld.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Dirk Barrez
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-040-0
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum3 jan. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling