Undercover in Klein-Marokko Hind Fraihi
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6131-522-9
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 7 jun. 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Allahverdomme waarom? Waarom pleegt iemand een misdaad in de naam van Allah? Wie zijn moslimextremisten? En zijn moslimextremisten in ons land klaar voor een terroristische actie? Freelance journaliste Hind Fraihi vraagt het aan de radicale moslims in eigen persoon. Fraihi gaat twee maanden undercover in Molenbeek, het Klein-Marokko van België. In de gedaante van een studente sociologie leeft ze in een Brusselse moslimwijk en laat ze fundamentalisten ongemaskerd aan het woord. Ze gaat daar waar geen camera¿s komen, waar journalisten zonder islamitische afkomst geen toegang hebben, waar openhartig wordt gesproken in de taal van de koran.

Undercover in Klein-Marokko omschrijft het toenemende islamfundamentalisme als een politieke godsdienst die weigert in eigen boezem te kijken. De politieke islam wordt beschreven als een collectieve vlucht voor de maatschappelijke malaise in de Arabische wereld, met een weerslag op en in het Westen. Fraihi¿s bevindingen gaan ook niet voorbij aan de ¿herislamisering¿ van aanvankelijk gematigde moslims. Tegenover deze born agains staan weer extremistische moslims van andere aard: zij die stemmen op het Vlaams Belang. Hun getuigenissen zijn voor politiek correcten alvast onwelgevallige zaken.

Over de auteur

Over de auteur

Hind Fraihi (1976, Bornem) is een freelance onderzoeksjournaliste met Marokkaanse wortels. Sinds 2015 coördineert ze het postgraduaat Arabische Wereld en het Midden-Oosten aan de Hogeschool Thomas More.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Hind Fraihi
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-522-9
Cover typePaperback met flappen
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's180
Publicatiedatum7 jun. 2016
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling