Van hol naar vol Sammy Mahdi
Paperback
ISBN 978-94-6401-378-8
€ 25,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 13 okt. 2021

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Wees gewaarschuwd. Als je dit boek leest, zul je met andere ogen kijken naar christendemocratische partijen in België en West-Europa. Tegen alle verwachting in zul je kracht ervaren, duidelijke standpunten lezen en tevergeefs op zoek moeten gaan naar ‘tjeverige’ taal. Wie die zoekt, zal niets vinden. Wie uitgedaagd wil worden in zelfreflectie en uitkijkt naar een stevige portie zelfkritiek, komt volop aan zijn trekken.

Van hol naar vol blijft ver weg van het holle politieke jargon als ‘bruggen bouwen’ of ‘in dialoog treden’. Het legt de vinger op de wonde van de christendemocratie vandaag. Maar daar blijft het niet bij. Want aanstippen wat fout gaat, kan iedereen. Sammy Mahdi formuleert ook concrete alternatieven en oplossingen voor de grote thema’s van vandaag: veiligheid, klimaat en zelfs pensioenen.

Enkele voorbeelden van de 10 wake-upcalls voor christendemocraten vandaag:

- Het middenveld bezit alle antwoorden

- De samenleving is maakbaar

- De partij moet een beweging worden

- Vrijheid maakt gelukkig

- Overtuigen doe je met argumenten

Over de auteur

Over de auteur


Sammy Mahdi woont in Vilvoorde en is sinds 1 oktober 2020 staatssecretaris voor Asiel en Migratie onder de regering van Alexander De Croo. Zijn politieke carrière startte achter de schermen en nam sinds zijn voorzitterschap bij Jong CD&V een steile vlucht. In 2019 werd Mahdi nipt geen voorzitter van de moederpartij CD&V, een plaats die hij uiteindelijk afstond aan Joachim Coens. Een tijdlang kroop hij ook in de pen als columnist voor De Morgen. Op zijn Twitteraccount kan hij zijn passie voor voetbal niet verbergen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Sammy Mahdi
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-378-8
Cover typePaperback
Formaat150 x 230
Aantal pagina's224
Geplande publicatiedatum13 okt. 2021
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies