Verlies ze niet! Ingrid De Jonghe
Paperback
ISBN 978-94-6337-112-4
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 16 okt. 2018

- +
OF
Korte inhoud

Details

Het gaat niet goed met onze jongeren. Meer en meer jongeren hebben depressieve gedachten. In de wachtzaal van de psycholoog zitten steeds meer kinderen. Onze jeugdzorg kraakt onder de urgente vraag naar hulp die niet in verhouding staat tot het aanbod. Wat is er aan de hand?

Voormalig jeugdadvocaat en huidig jongerentherapeut Ingrid De Jonghe ervaart deze problematieken dagelijks bij TEJO vzw, het huis voor jongerentherapie dat zij oprichtte en waarvan ondertussen 13 vestigingen in heel Vlaanderen bestaan. Ondanks de zware cijfers gelooft Ingrid dat ieder van ons de negatieve spiraal kan doorbreken. Met niets verhullende maar warme woorden schetst ze de huidige problemen waar jongeren onder gebukt gaan en wijst ze een aantal oorzaken aan. Ze biedt inspiratie voor hoe je met jongeren kan praten en omgaan. Gestoffeerd met talrijke voorbeelden uit de praktijk, maakt haar verhaal duidelijk welke rol school, gezin en maatschappij te spelen hebben.

Ingrids oproep is er één tot effectief altruïsme. Dat is door haar praktijkervaring geen wollig idealisme, maar een concrete oplossing die binnen ieders handbereik ligt. Dit boek is een must-read voor elke volwassene die er mee naar wil streven dat onze jongeren kunnen opgroeien zonder zorgen.

Over de auteur

Over de auteur

Ingrid De Jonghe is juriste, criminologe, orthopedagoge, psychologe en psychotherapeute.
Ze is initiatiefneemster van TEJO vzw (2010), ‘Therapeuten voor jongeren’, een vernieuwende therapeutische begeleiding voor jongeren.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Ingrid De Jonghe
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-112-4
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's156
Publicatiedatum16 okt. 2018
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling