Voor Emma (e-book) Tony Reynders
E-book
ISBN 978-94-6131-356-0
€ 6,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 28 mrt. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

14 maart 2012. Het hele land ontwaakt met vreselijk nieuws: een Belgische schoolbus op de terugweg van sneeuwklassen in het Zwitserse Saint-Luc is frontaal gebotst tegen de wand van een tunnel in Sierre. Iedereen beseft meteen dat de situatie ernstig is, maar in de loop van de dag wordt de omvang van de ramp pas echt pijnlijk duidelijk. Twee scholen, Lommel en Heverlee. 28 doden, 6 volwassenen en 22 kinderen. Een oorzaak is niet bekend.

Diezelfde ochtend krijgt Tony Reynders het telefoontje dat zijn leven verandert. Emma, zijn dochter van 12, zat op de bus in kwestie. Halsoverkop vertrekt hij naar Lommel, maar daar is er over Emma geen nieuws. Even later stapt hij samen met 115 andere ouders en familieleden op een vliegtuig naar Zwitserland, waar hij ’s avonds, na lange bange uren, te horen krijgt dat zijn dochter tot ‘groep 28’ behoort. Zijn wereld stort in.

Dit boek schetst het volledige verhaal van de busramp van Sierre, vanaf het ogenblik dat die verschrikkelijke telefoon overging, over de afreis van de ouders naar Zwitserland, tot de nasleep van de ramp, die tot vandaag nog diepe sporen nalaat.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Tony Reynders
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-356-0
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum28 mrt. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling